Infoparks.com sur FacebookInfoparks.com sur Twitter
Infoparks App sur iTunes
Info et News

L' AQUARIUM DE BARCELONA
ESPAGNE

UN TAURO DE PORT JACKON FEMELLA !

L’Aquàrium de Barcelona dóna la benvinguda al seu nou hoste: un tauró de Port Jackson femella.

Els individus d’aquesta espècie neixen d’un original ou en forma d’espiral, molt diferent dels comuns entre les espècies afins

L’Aquàrium ha acollit un exemplar de tauró de Port Jackson, Hetrodontus portusjacksoni, una criatura marítima molt peculiar. Es tracta d’una femella que ha superat amb èxit el període d’adaptació a la seva nova llar a L’Aquàrium de Barcelona. Gràcies al treball i l’esforç que l’equip de professionals cuidadors i biòlegs del centre han dedicat a l’esqual, la femella de tauró de Port Jackson ha augmentat de pes i mida fins a arribar a uns valors idonis per compartir sense perill el tanc amb la resta de peixos.

El tauró de Port Jackson és l’espècie més gran dels Heterodòntids, i encara que pot arribar a mesurar 1,65 m, el més comú entre els mascles és que arribin a mesurar els 75 cm, i les femelles 90 cm. Tot i l’esgarrifança que pugui comportar pronunciar la paraula tauró, com que no té les dents llargues ni esmolades , aquesta espècie d’esqual es considera a inofensiva per a l’ésser humà.

Els experts de L’Aquàrium expliquen que els ous d’aquest peix criden especialment l’atenció, ja que estan formats per una dura espiral d’uns 7-8 cm d’ample per 15 cm de llarg de color més fosc que el de l’idividu adult. El recobriment que presenten inicialment és tou, però la femella enreda els ous a les algues, on s’endureix. L’eclosió es produeix al llarg d’uns 10 o 12 mesos. En néixer, les cries de tauró de Port Jackson mesuren uns 25 cm de longitud.

Aquest esqual desenvolupa a la pell unes marques fosques en forma d’arnès que van des dels ulls cap a la part del darrere de la primera aleta dorsal i creuen a l’altre costat del cos, d’una coloració molt característica que els fa fàcilment identificables.

A diferència d’altres taurons que necessiten moure’s per respirar, aquesta espècie pot bombejar aigua a través de les brànquies sense necessitat de desplaçar-se. Així mateix, els taurons de Port Jackson poden respirar i alimentar-se simultàniament.

Amb la presència d’aquesta nova espècie, L’Aquàrium de Barcelona amplia la seva col·lecció de més de 11.000 exemplars de 450 especies diferents. A més, l’oferta d’oci del centre suposa una oportunitat d’apostar per la conservació i el manteniment d’una fauna marina en un ambient educatiu ideal per compartir en família.

L´Aquàrium de Barcelona L’Aquàrium de Barcelona és el centre marí lúdic i educatiu més important del món en temàtica mediterrània. Un conjunt de 35 tancs, 11.000 exemplars de 450 espècies diferents, un túnel submarí de 80 metres, sis milions de litres d’aigua i un immens oceanari, fan d’aquest centre un espectacle únic i una referència d’oci que ja han visitat milions de persones.

Inaugurat el 8 de setembre de 1995, ha utilitzat la tecnologia d’última generació per a reproduir, el més fidelment possible, els diferents ambients que presenta.

L’Aquàrium de Barcelona, juntament amb Aqualeón (únic safari i parc aquàtic d’Europa) i Marineland Catalunya (un delfinari de referència), pertany al grup Aspro, l’operador amb major nombre de parcs i centres d’oci d’Europa (www.aquariumbcn.com).



Découvrir L' AQUARIUM DE BARCELONA

24/03/2013


Retour
Copyright © 1998-2023 Infoparks.com Tous droits réservés.